Crba » Specials » Disneyvakanties
“Easy reading is damn hard writing.”

Info en tips voor een Disneyvakantie

Info en tips voor een Disneyvakantie The Walt Disney Company biedt een groot scala aan vakanties voor jong en oud. Niet alleen zijn er over de wereld verspreid meerdere (attractie)parken, of resorts. Ook vaart Disney onder de naam Disney Cruise Line de wereld rond en kan er op Hawaii genoten worden van een zeer luxe vakantieresort.

The Walt Disney Company

Sinds Walt Disney zelf in 1955 het eerste Disneyland attractiepark opende in Anaheim, Californië heeft The Walt Disney Company zich naast de filmstudio op definitief op de recreatiesector gericht. Het bedrijf, dat in 1923 onder de naam The Disney Brothers Studio werd opgericht is sindsdien uitgegroeid tot één van de grootste en machtigste bedrijven in de wereld. Het bedrijf is opgedeeld in vijf onderdelen:
 • Walt Disney Studio Entertainment, dat voornamelijk films en muziek produceert;
 • Walt Disney Parks and Resorts, dat de themaparken beheert;
 • Media Networks, waarbinnen radio en televisie ontwikkeld worden,
 • Consumer Products, dat de consumentenproducten van Disney overziet
 • Interactive Media, dat zich bezighoudt met het internet, games etc.

Onde de Walt Disney Parks and Resorts afdeling vallen de themaparken en de Cruise Line. Daarnaast heeft Dinsey een Vacation Club binnen verschillende resorts en onder deze naam een vakantieresort op Hawaii.

Disney resorts

The Walt Disney Company heeft verschillende pretparken (resorts) verspreid over de hele wereld. Deze resorts bestaan veelal uit meerdere parken.

Disneyland Resort, in Anaheim, Californië
 • Disneyland Park (17 juli 1955)
 • Disney California Adventure Park (8 februari 2001)
Walt Disney World Resort, in Orlando, Florida
 • Magic Kingdom (1 oktober 1971)
 • Epcot (1 oktober 1982)
 • Disney's Hollywood Studios (1 mei 1989)
 • Disney's Animal Kingdom (geopend op 22 april 1998)
Tokyo Disney Resort, in Tokyo
 • Tokyo Disneyland (15 april 1983)
 • Tokyo DisneySea (4 september 2001)
Disneyland Paris, in Parijs
 • Disneyland Park (12 april 1992)
 • Walt Disney Studios Park (16 maart 2002)
Hong Kong Disneyland Resort, in Hongkong
 • Hong Kong Disneyland (12 september 2005)
Shanghai Disney Resort, in Shanghai (geplande opening 16 juni 2016)

Disney Cruise Line

Naast de parken biedt The Walt Disney Company onder de naam Disney Cruise Line verschillende cruises aan. De vloot bestaat momenteel uit vier schepen, Disney Magic, Disney Wonder, Disney Fantasy en Disney Dream. Naast cruises in de Cariben, vaart Disney Cruise Line ook op Alaska, het Panamakanaal en trans-Atlantisch naar en in Europa.

Tijdens de cruises doen de schepen tevens vaak Castaway Cay aan, een eiland in de Bahama's dat eigendom is van The Walt Disney Company. Dit eiland wordt vaak beschouwd als het verborgen Disney park.

Aulani

Aulani is een resort en spa gelegen in Kapolei op het Hawaiiaanse eiland Oahu. Het Hotel is onderdeel van Disney Vacation Club Resort. Het resort richt zich op het luxe-segment, maar ook familievakanties. Er zijn faciliteiten voor zowel volwassenen als kinderen.
Disneyland Parijs: voorzieningen rolstoel of beperking

Disneyland Parijs: voorzieningen rolstoel of beperking

Disneyland Parijs kent goede voorzieningen voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of een beperking hebben. In het park gelden verschillende regelingen om het bezoek aan het park voor iedereen…
Disneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaart

Disneyland Parijs goedkoper: besparen met een jaarkaart

Een bezoek aan Disneyland Parijs kost al zeer snel veel geld. Toch kan een bezoek veel goedkoper door op een juiste manier te besparen, zoals met de aanschaf van een jaarkaart. Het park nabij Parijs i…
Disney Cruise Line

Disney Cruise Line

Disney Cruise Line is de naam van het bedrijf dat onder The Walt Disney Company valt en cruises aanbiedt die gericht zijn op gezinnen. De vloot van de Disney Cruise Line bestaat uit vier schepen. Hoew…
Gepubliceerd door Crba op 25-04-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!